Advertentie

Honderden festivalgangers en sympathisanten herdenken Pukkelpopdrama

In de clubtent op het festivalterrein in Kiewit (Hasselt) is zondag om 14 uur het Pukkelpopdrama van vorig jaar herdacht. Onder andere familieleden en vrienden van de overledenen, burgemeester van Hasselt Hilde Claes en festivalorganisator Chokri Mahassine namen het woord tijdens de serene herdenking. Honderden festivalgangers en sympathisanten kwamen hun steun betuigen.

Op 18 augustus 2011 lieten vijf slachtoffers het leven. Het mag dan intussen een jaar geleden zijn, voor velen ligt het drama nog vers in het geheugen. Mahassine nam als eerste het woord. "Een jaar is niets, een jaar is alles. De tijd vliegt, de tijd kruipt. Voor de meesten ging het leven na 18 augustus verder, maar voor Kristof, Wendy, Marijke, Marlo en Jurgen stopte het leven bruusk en genadeloos. We kunnen en mogen niet anders dan vooruit denken. We moeten durven kracht te putten uit de veerkracht van het leven", sprak Chokri.

Het meest pakkend waren de getuigenissen van de families en vrienden van de slachtoffers. Zo nam onder meer Dirk, de vader van Marijke, het woord. "Om 16 uur die dag kregen we je laatste sms. 'Het is hier bakken en braden en ook gisteren was het al heel leuk' stuurde je. Twee uur later veegde een storm alles weg. Nooit meer kregen we een berichtje. We kunnen nog steeds niet geloven dat het echt waar is", aldus Dirk, die ook het belang van het voortbestaan van Pukkelpop benadrukte. (NICOLAS MAETERLINCK)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud