Honderdtwintig fietsers gestart aan "Dwars door België" voor goede doel

In Meersel-Dreef, in de provincie Antwerpen, zijn zaterdag 120 mensen gestart aan "Dwars door België 2013", een driedaagse fietstocht van het noordelijkste punt van België naar het meest zuidelijke. Ze moeten maandagavond, na een toch van circa 400 kilometer en circa 4.000 hoogtemeters, aankomen in het dorpje Torgny, in de provincie Luxemburg. Met hun tocht zamelen de deelnemers geld in voor Broederlijk Delen.

De deelnemers brachten via sponsoring al 118.814,70 euro bijeen, zo staat op de website van Broederlijk Delen. "Het geld gaat naar arme boerenfamilies in Oeganda en elders waar Broederlijk Delen actief is", klinkt het.

Peter van "Dwars door België 2013" is radiomaker Jan Hautekiet. Hij neemt ook deel aan de tocht die de deelnemers zaterdagavond in Vaalbeek brengt, zondagavond in Han-sur-Lesse en maandagavond op het eindpunt in Torgny. Een 90-tal mensen legt de afstand af over de weg, de anderen doen dat "off road", met de mountainbike.

Het is de derde editie van de fietstocht. Tegenover de vorige editie verdubbelden het aantal deelnemers en de opbrengst. "Met onze evenementen bereiken we een nieuwe groep mensen die hun solidariteit met het Zuiden aan een leuke sportieve uitdaging willen koppelen. Dat verklaart ook het groeiende succes van onze internationale fietsevenementen, zoals 'Dwars door Burkina' en 'Dwars door Nicaragua' ", zegt Gert-Jan Bakx, verantwoordelijke evenementen bij Broederlijk Delen. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud