Hongerstakers weigeren nog te praten

De vijf vrouwen die in hongerstaking zijn in de Heilige Pastoor van Arskerk in Vorst hebben zich teruggetrokken in hun lokalen en willen met niemand meer praten. De 39 bezetters van de kerk ontvingen dinsdagmiddag de directeur-generaal van de Dienst Vreemdelingenzaken, Freddy Roosemont. Volgens een priester van de kerk werd er geen vooruitgang geboekt.

"We zochten lange tijd naar een oplossing, maar als het ging over een echte werk- of verblijfsvergunning liep het zoals altijd vast", zegt priester Henri Solé. Volgens een dokter is de toestand van de bezetters kritiek. Dinsdag begonnen ze aan hun negentiende dag in hongerstaking.

Ze schortten een eerste hongerstaking op 25 juni op na 45 dagen, maar begonnen er op 4 juli opnieuw aan. Twee personen zouden al meer dan een week in het Molièreziekenhuis liggen. Een van hen weigert ook daar om te eten. De dokter vreest dat er de komende dagen ongelukken gebeuren.

De hongerstakers die sinds 7 april een gebouw van de Franstalige vrije universiteit ULB bezetten in Elsene schortten zaterdagmiddag hun dorststaking op na drie dagen. Ze zijn wel nog in hongerstaking. (KWO)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud