Hoor de wind waait door de bomen

Zondag is stormachtig gestart. Zondagochtend werd in Zeebrugge een hoogste windpiek van 94 km/u opgetekend. In het centrum van het land waren er uitschieters tussen 85 en 90 km/u. Op een meetpaal op zowat 5 km voor de kust van Zeebrugge werd een windstoot van 113 km/u waargenomen.

Zondagmiddag zal de zuidwestenwind afnemen tot krachtig aan de kust en tot matig in het binnenland. Verder is er af en toe zon, maar ook een bui is mogelijk. De maxima bedragen 9 tot 13 graden. Zondagavond en -nacht is het eerst droog met opklaringen. Later neemt de bewolking toe, gevolgd door lichte regen vanuit het zuidwesten. De minima bedragen 3 tot 7 graden.

Maandagochtend is er veel bewolking en er valt af en toe regen. Later wordt het wisselend bewolkt met kans op een bui. Er staat een matige zuidwestenwind bij maxima van 8 tot 13 graden.

Van dinsdag tot en met zaterdag gaan we naar een kouder weertype met soms een bui. De middagtemperatuur daalt van ongeveer 8 graden dinsdag naar zowat 3 graden in het weekend. Tegen het einde van de week kan het in de nacht en ochtend licht vriezen. (DWM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud