HUB neemt preventieve maatregelen na verkrachting student

De Hogeschool-Universiteit Brussel (HUB) neemt enkele opmerkelijke maatregelen naar aanleiding van de verkrachting van een mannelijke student na een doop op 15 oktober in Brussel. Zo moeten de dopen afgelopen zijn voor de winkels in de Nieuwstraat sluiten en mag ook het thema waarbij mannen zich in vrouwen verkleden en vrouwen in mannen, niet meer. "Want bepaalde groepen ervaren dat als provocerend", zegt studentenbegeleider Marc Ophalvens van de HUB op de website van de bacheloropleiding journalistiek van de Erasmushogeschool (www.erasmix.be).

Het slachtoffer, een 19-jarige student, keerde op 15 oktober rond 20.00 uur verkleed als vrouw terug van zijn studentendoop, toen hij nabij het Martelarenplein door een groepje allochtone jongeren werd omsingeld. Ze stalen zijn gsm en duwden hem vervolgens in een parking waar ze hem verkrachtten.

De daders werden gefilmd maar toch duurde het nog een maand vooraleer één van de daders, een 15-jarige jongen, werd opgepakt. En dat leidt tot onrust bij de studenten, zo staat te lezen op de website van de Erasmushogeschool. Dit weekend werd een tweede verdachte gearresteerd, een jongen van 17. De twee zitten opgesloten in de jeugdinstelling van Saint-Hubert.

De HUB besliste na de verkrachting om geen algemene waarschuwing aan de studenten te sturen, maar nam in samenspraak met de studentenkringen dus wel enkele opmerkelijke preventieve maatregelen bij dopen en fuiven. (JDH)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud