Huiszoeking in Nederland na duperen vakantiegangers

De politie heeft dinsdag het reisbureau in het Nederlandse Groningen doorzocht dat ervan wordt verdacht ruim 120 vakantiegangers te hebben opgelicht door niet-bestaande of al geboekte vakantiewoningen in Spanje te verhuren. Bij de huiszoeking in het pand op een Gronings industrieterrein zijn computers en administratie in beslag genomen, zo meldde de politie.

De 41-jarige eigenaar van het bureau is spoorloos. De politie heeft van het Openbaar Ministerie (OM) toestemming gekregen de man aan te houden.

De politie zegt nog geen idee te hebben van het exacte aantal gedupeerden. De 120 meldingen tot nu toe komen uit heel Nederland, maar ook uit België. Ook belden er meerdere mensen uit Spanje die daar tevergeefs naar hun vakantiewoning op zoek waren.

Inmiddels stromen bij de politie de aangiftes binnen. Hoeveel het er precies zijn, is volgens een woordvoerder niet te zeggen omdat mensen van buiten Groningen aangifte in hun eigen woonplaats doen. Gedupeerden hadden via de site www.villaspanjehuren.nl in Spanje geboekt. Het ging om huizen en appartementen die te huur werden aangeboden. De site is maandag al door de provider uit de lucht gehaald. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud