Huiszoeking kindermisbruik: "Vertrouwen tussen Justitie en commissie is weg"

De leden van de commissie Adriaenssens nemen ontslag omdat ze in "materiële onmogelijkheid" verkeren om verder te werken en omdat het noodzakelijke vertrouwen tussen Justitie en de commissie weg is. Dat meldt de commissie voor behandeling van klachten van seksueel misbruik in een pastorale relatie maandag in een persmededeling.

Aangezien alle dossiers en werkdocumenten op donderdag 24 juni in beslag werden genomen, kan de commissie niet verder werken. "Het fundament" van de commissie "werd weggeslagen": "het noodzakelijke vertrouwen tussen Justitie en de commissie". Bovendien tast de vertrouwensbreuk tussen Justitie en de commissie ook het vertrouwen van de slachtoffers in de commissie aan.

De commissieleden onderstrepen dat zij steeds het belang hebben willen bewaken van alle rechten van de slachtoffers.

De voorzitter en de leden van de Commissie Adriaenssens zullen donderdag officieel hun ontslag aanbieden aan mgr. Guy Harpigny, bisschop van Doornik en bisschop referent voor de commissie voor behandeling van klachten van seksueel misbruik in een pastorale relatie. "Het hoort nu aan de bisschoppen toe de zorg voor de slachtoffers op zich te nemen en hun klachten verder op te volgen", aldus het persbericht. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud