Illegale reisbureaus blijven buiten schot

Reisbureaus die geen vergunning hebben en dus illegaal reizen verkopen, ontsnappen nog al te vaak aan boetes of sluiting. Dat klaagt de Vereniging van Vlaamse Reisbureaus (VVR) aan, zo schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad maandag.

Sinds 1 september vorig jaar kan de Vlaamse overheid tegen bureaus zonder vergunning optreden, maar volgens de VVR doet ze dat niet. "Van de 40 dossiers die wij zelf aanhangig hebben gemaakt, is geen enkele overtreder gestraft", zegt voorzitter Antoon Van Eeckhout.

"Onder de illegale aanbieders van reizen gaat nu al het gerucht dat ze niet veel hoeven te vrezen, omdat de overheid toch niet optreedt", zegt Van Eeckhout. "Niet alleen de eerlijke reisbureaus zijn daar de dupe van, omdat de illegale kantoren goedkopere reizen kunnen aanbieden. Ook de klanten zijn het slachtoffer, omdat zij bij een falen van het reisbureau niet beschermd zijn en hun geld nooit kunnen terugzien."

Toerisme Vlaanderen geeft toe dat geen van de veertig dossiers die de VVR aanbracht, tot een boete of sluiting heeft geleid, maar ontkent dat het niet optreedt. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud