IMF: bevestiging van positieve economische cijfers van België

Ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) ziet in het rapport van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) "een bevestiging van de positieve cijfers voor de economische toestand van het land".

"Het IMF bevestigt dat de economische resultaten van ons land beter zijn dan het Europees gemiddelde. Dat betekent dat we de laatste jaren de juiste keuzes gemaakt hebben en op de goede weg zitten", zo stelt Leterme in een reactie op het rapport.

"Maar het IMF maakt ook duidelijk dat waakzaamheid geboden blijft", luidt het nog. Zo dringt het IMF er bijvoorbeeld op aan dat er "onverwijld" een nieuwe regering komt die zich kan focussen op de economische uitdagingen van het land.

In een interview met de VRT-nieuwsredactie waarschuwt Leterme ook voor uitspraken die in het buitenland vragen kunnen doen rijzen over de toestand van ons land. "België is op dit moment niet het mikpunt van de internationale markten. Maar als men zelf begint te zeggen: 'het gaat hier niet goed', dan speelt men met de internationale positie en de welvaart van de bevolking. Daar vind ik dat men bijzonder goed moet oppassen met wat men zegt", aldus Leterme. Een uitspraak die kan gezien worden als kritiek op de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever in het Duitse weekblad Der Spiegel. (DRM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud