Advertentie

Indexering pensioenen: Hof acht klacht Commissie tegen België onontvankelijk

Het Europese Hof van Justitie heeft een klacht van de Europese Commissie tegen België over de indexering van pensioenen van EU-burgers die buiten de Europese Unie wonen onontvankelijk verklaard.

Voor 2004 genoten enkel Belgen en onderdanen van landen die daarover een bilaterale overeenkomst met België hadden gesloten van de indexering van hun Belgische pensioen wanneer ze buiten de Europese Unie woonden. België paste die regeling acht jaar geleden echter aan omdat de Commissie ze discriminerend vond.

De Commissie, die klachten had ontvangen van EU-burgers in Zuid-Afrika, de Verenigde Staten en Zwitserland, vond die bijsturing echter niet voldoende en stelde dat ze met terugwerkende kracht had moeten worden aangepast. Daarom stelde ze België twee jaar geleden aanvullend in gebreke.

Het Hof oordeelde donderdag echter dat die klacht niet ontvankelijk is. Volgens de rechters had de Commissie een nieuwe inbreukzaak moeten starten. Het Hof wijst er ook op dat er zes jaar zijn verstreken tussen de aanpassing van de regeling in 2004 en de aanvullende ingebrekestelling in 2010.

(RBR)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud