Indymedia.be houdt ermee op en stapt in totaal nieuw mediaproject

Op 1 maart houdt Indymedia ermee op. De nieuwssite die vooral gebruik maakt van burgerjournalisten stapt in een totaal nieuw mediaproject op internet. Daarvoor werkt Indymedia samen met andere partners, voornamelijk uit het middenveld. Dat zegt oprichter Han Soete maandagavond.

Indymedia.be ging in mei 2000 van start en brengt nieuws over "al wat leeft en wringt in de maatschappij". "Nieuws over en uit de sociale bewegingen vindt steeds minder zijn weg naar de kolommen van de traditionele media. Indymedia.be wil die leemte opvullen", is het motto van de nieuwssite.

Bij hun eigen jaarlijkse evaluatie stelden de initiatiefnemers van Indymedia.be vast dat hun nieuwssite meer en meer lezers en medewerkers trekt en dat er in België nog steeds nood is aan nieuws en duiding. "Het aandeel lifestyle, nieuws over BV's en fait divers wordt almaar groter in de klassieke media", aldus Soete.

De makers van Indymedia gingen praten met andere media en met vertegenwoordigers van het middenveld, waaronder ngo's en vakbonden. Op 1 maart trekken ze de stekker uit Indymedia en stappen ze als een van de partners in "een totaal nieuw mediaproject". Dat heeft als werknaam "Ons Nieuws". Met welke partners precies samengewerkt wordt, wil Soete niet kwijt.

Er zullen volgens Soete duidelijke verschillen zijn met het Indymedia van vandaag. "We willen voortaan echt dagelijks nieuws brengen. Voorts gaan we met nog meer schrijvers werken. Het aandeel van burgerjournalisten blijft belangrijk, maar we zullen ook met meer professionele journalisten werken", aldus Soete. (TVP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud