Infrax was zaterdag ter plaatse in Grote-Brogel, maar stelde niets vast

Netbeheerder Infrax was gisteren in de loop van de voormiddag in de wijk in Grote-Brogel geweest, waar zaterdagavond een huis ontplofte en een dode viel. Er was een melding van een bewoner die een gasgeur had waargenomen, maar de mensen van Infrax hadden niets onregelmatigs vastgesteld. Dat bevestigden vandaag de burgemeester van Peer, Steven Matheï en Infrax-woordvoerder Jos Liebens.

"Infrax heeft na de melding alles in de buurt uitvoerig gecontroleerd, maar er werd niks vastgesteld", aldus Steven Matheï. Jos Liebens beklemtoont dan weer dat Infrax meldingen van een gasgeur heel ernstig neemt. "Onmiddellijk zijn onze mensen ter plaatse gegaan. Ze hebben verschillende metingen gedaan. Er worden zelfs riooldeksels geopend, omdat uit de riolering soms ook zo'n kwalijke geur kan komen. Onze mensen hebben vastgesteld dat alles in orde was. Toch gebeurde dan 's avonds die ontploffing, waarover wij ons ook vragen hebben gesteld. Het is wel duidelijk dat de explosie zich niet aan de aansluiting op straat of zo voordeed."

De gasexplosie deed zich dus binnen in de woning van de 38-jarige man voor. Het parket van Hasselt kon vanmiddag alleen kwijt dat het onderzoek naar de gasontploffing in het getroffen huis nog lopende is. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud