Inspanningen Belgen in Afghanistan worden goed onthaald in VS

De beslissing van de Belgische regering om vanaf september vier F16-gevechtsvliegtuigen naar het zuiden van Afghanistan te sturen, wordt door de Verenigde Staten goed onthaald. Dit bevestigt minister van Defensie Pieter De Crem tijdens een bezoek aan Washington. Het wordt als 'zeer positief' en 'meer dan een geste' beschouwd, vertelde De Crem aan journalisten na het bezoek aan zijn Amerikaanse collega Robert Gates. De beslissing werd op 1 februari genomen door de regering Verhofstadt. Bovendien zullen er ook zo'n honderd militairen meereizen ter ondersteuning van de internationale ISAF-troepenmacht onder leiding van de NAVO.

Volgens De Crem die sinds woensdag zijn eerste bezoek als minister van Defensie aan de Verenigde Staten brengt, bedankte Gates hem 'voor de nieuwe bilaterale samenwerking tussen Brussel en Washington'.

De relatie tussen België en de VS was tot een dieptepunt gezakt in 2003 omdat België zich verzette tegen de interventie van Amerika in Irak. De Crem wil de Amerikanen nu tonen dat België een "kleine maar betrouwbare" partner kan zijn (DIL)./. ()

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud