Inspectiedienst Dierenwelzijn neemt 119 verwaarloosde puppy's in beslag in Duffel

De inspectiedienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft vorige week vrijdag 119 puppy's in beslag genomen bij een niet-erkende handelaar in Duffel. De dieren zaten zonder voldoende water en voedsel in een serre waar de temperatuur tot meer dan 35 graden opliep, meldt de federale overheidsdienst donderdag in een persbericht.

Eric Van Tilburgh van de dienst Dierenwelzijn meldt dat de dieren geen microchip hadden en dus niet geĆÆdentificeerd zijn. "Het is nog een vraagteken waar ze vandaan komen", klinkt het.

De honden kregen niet de nodige verzorging en hadden niet genoeg water en voedsel. Sommige puppy's waren bovendien mager en hadden wormen. De honden werden overgebracht naar asielen in Mechelen, Kontich en Lommel. De dienst Dierenwelzijn beslist binnenkort nog over het lot van de dieren.

De handelaar beschikte niet over de nodige erkenning om de dieren te verhandelen. De inspectiedienst had bij die handelaar op 8 juni al 108 puppy's in beslag genomen en een proces-verbaal opgesteld. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud