Internationaal Documentair Filmfestival Docville van start

Vrijdagavond is in de Leuvense Kinepolis de negende editie van het Internationaal Documentair Filmfestival Docville van start gegaan met de vertoning van "The Imposter", een spraakmakende Britse docu-thriller over een 13-jarige uit Texas die plots verdwijnt. Nog tot 11 mei zijn tijdens dit festival op vier locaties en in zes zalen 80 verschillende films uit 22 landen te zien. Deze werden geselecteerd uit 1.150 inzendingen uit binnen- en buitenland.

Het filmaanbod tijdens deze Docville is zeer breed; gaande van sociaal bewogen films zoals "Salma" van Kim Longinotto over verkrachtingen in India, tot "The End of Time" waarin videokunstenaar Peter Mettier het onverfilmbare in beeld probeert te brengen, films over kunstenaars zoals Sol Lewitt, muziekdocumentaires over bijvoorbeeld Johnny Cash, de onthullende internetfilm "Terms and Conditions May Apply" en de Congofilm "Rêve Kadudji" waaraan De Morgen-journalist Koen Vidal meewerkte. Er zijn ook wereldpremières te zien van de Belgische films "State of Play" en "Behind the Redwood Curtain".

Docville, dat vorig jaar voor het eerst het bezoekersaantal van 10.000 overschreed, is veel meer dan een gewoon filmfestival. Tal van films worden ingeleid en nabesproken in aanwezigheid van de regisseur. Het is ook een ontmoetingsmoment voor professionals. Zo geeft de Franse cineast Nicolas Philibert een masterclass. Er worden op de slotavond ook verschillende prijzen uitgereikt zoals de SABAM Weten & Geweten Prijs, de Canvas Juryprijs voor een internationale film en de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire. Docville wordt net als het Internationaal Kortfilmfestival georganiseerd door de vzw Fonk die zich via Dalton Distribution ook bezig houdt met distributie van films. (Belga)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud