Interview De Wever: cdH ziet een frontale aanval tegen land, economie, Walen en koning

Het cdH is "bekommerd" over de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever in het Duitse blad Der Spiegel. Volgens de partij van Joëlle Milquet valt De Wever "op een meer dan delicaat ogenblik en zonder enige nuance, tegelijkertijd zijn land, de Belgische economie, de koning en de Walen frontaal aan". De Franstalige humanisten vragen de N-VA haar intenties te verduidelijken.

Het cdH hekelt de "onverantwoordelijkheid van de buitensporige uitspraken" van De Wever dat België de zieke man van Europa is geworden, terwijl "al onze economische fundamentals dit standpunt tegenspreken". Door dergelijke standpunten in de huidige context in te nemen, speelt de N-VA-voorzitter volgens het cdH met vuur en "neemt hij het risico de Belgische economie, en dus ook de Vlaamse economie en de situatie van haar ondernemingen, duidelijk in gevaar te brengen terwijl ze stabiliteit en vertrouwen nodig hebben".

De partij verwijt N-VA voorts de totstandkoming van een nieuwe regering te verlammen. Dat is een paradoxale houding, gezien het discours van de Vlaamsnationalisten die hameren op de nood aan verandering, gaat het cdH voort. De partij verwijst ook naar "de beledigende uitspraken aan het adres van de Walen" en "het gebrek aan respect jegens de koning". Dat zijn evenwel geen nieuwe standpunten, merkt het cdH op, maar ze tonen nogmaals het gedachtegoed van de N-VA. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud