Interview De Wever: Groen! maakt zich grote zorgen

Groen! maakt zich grote zorgen over de uitspraken van N-VA-voorzitter Bart De Wever in het Duitse weekblad Der Spiegel. Het lijkt er voor de groenen op dat De Wever de stekker al uit de onderhandelingen heeft getrokken. De partij vraagt dat koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte een initiatief neemt om de N-VA-voorzitter de andere partijen te laten toelichten waar hij naartoe wil.

Het interview slaat volgens Groen! in als een bom. "Het lijkt wel alsof Bart De Wever voor zichzelf al besloten heeft om de onderhandelingen op te blazen, maar de zes andere partijen ondertussen aan het lijntje houdt. Het maakt ons stilaan hopeloos", stelt voorzitter Wouter Van Besien.

Hij stelt voor dat bemiddelaar Vande Lanotte de N-VA-voorzitter de kans geeft aan de andere partijen duidelijk te maken waar hij naartoe wil en welke oplossingen naar voren schuift. Dat moet voor eens en voor altijd klaarheid scheppen over de vragen of De Wever een akkoord wil, of hij zich echt verantwoordelijk wil opstellen en of hij een federale regering wil vormen of liever aan de kant staat.

"Het is voor mij absoluut onduidelijk hoe dit interview ons dichterbij een oplossing zal brengen. Nochtans, een oplossing uitwerken voor de communautaire impasse zou de topprioriteit moeten zijn van iedere politicus die zich akkoord heeft verklaard om samen met andere partijen aan de onderhandelingstafel aan te schuiven. Ik betreur deze uitschuiver van Bart De Wever ten zeerste", besluit Van Besien. (LEE)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud