Interview De Wever: "Ik geef graag mijn mening"

N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in De Ochtend op Radio 1 commentaar gegeven bij zijn interview in het Duitse weekblad Der Spiegel. Hij betreurt dat een aantal uitspraken in de Belgische pers uit hun context gerukt worden, maar ziet verder geen graten in het interview. "Het is niet de eerste keer dat ik die stellingen verdedig. Ik geef graag mijn mening", zei De Wever maandag op Radio 1.

Het interview in het toonaangevende blad Der Spiegel doet maandag met name in de Franstalige pers heel wat stof opwaaien. De Wever noemt België de zieke man van Europa, verwijt de Walen en de PS dat ze elke hervorming onmogelijk maken en vindt dat de koning de kant van de Franstaligen kiest.

Volgens De Wever moeten die uitspraken in hun context gezien worden. "Als men het hele interview zou lezen, zou men zien dat ik ook heel wat geruststellende dingen zeg over ons land."

Hij wijst erop dat hij in het interview de partijstandpunten toelicht, en dat die niet nieuw zijn. "Misschien was de timing niet zo goed, maar Der Spiegel vraagt al maanden om dit interview. Ik ga me niet verstoppen voor mijn overtuigingen", werpt De Wever op.

De N-VA-voorzitter ontkent dat het interview de onderhandelingen hypothekeert. De Wever: "Diegene die daar nu een hoofdpunt van maken, willen misschien van de onderhandelingen of van de N-VA af. (...) Ik zit aan de onderhandelingstafel om te slagen."

(PIM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud