Advertentie

"Investeren in Vlaamse verankering faciliteitengemeenten"

"De Vlaamse regering moet investeren in de Vlaamse verankering in de zes faciliteitengemeenten en er één of meer belangrijke Vlaamse instellingen met uitstraling en tewerkstellingseffecten voor de ganse regio inplanten". Dat heeft Luc Deconinck, voorzitter van VZW De Rand, maandagavond gezegd tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn organisatie, die met Vlaams en Vlaams-Brabants geld het Vlaams karakter van de rand stimuleert.

"Dit kan volledig binnen de Vlaamse bevoegdheid en het Vlaams beleid op vlak van economie, wetenschap, onderwijs of binnen de plannen om de achterstand van onze regio in de welzijnsvoorzieningen weg te werken. Op die manier kan de Vlaamse regering deze gemeenten nog meer in Vlaanderen verankeren en meteen de Vlaamse aanwezigheid ter plaatse een flinke steun in de rug geven met blijvende uitwerking op lange termijn", aldus Deconinck.

Hij riep ook de Vlaamse Kamerleden en partijen op nog voor de verkiezingen de splitsing van de kieskring BHV goed te keuren. Voorts prees hij de Vlaamse regering om haar standvastigheid bij de niet-benoeming van de drie kandidaat-burgemeesters uit de rand. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud