Advertentie

Inzamelactie taxussnoeisel "Kom op tegen Kanker" gestart

Vanaf dit weekend kan je opnieuw de snoeischaar bovenhalen en de taxushaag onder handen nemen voor "Kom op tegen Kanker". In het containerpark van Nijlen nam "Kom op"-voorzitter Frank Deboosere de eerste ladingen taxus in ontvangst. De nieuwe Miss Globe Belgium, Kathleen De Mey, en haar tweede eredame, Barbara Lakhal, staken daarbij een handje toe, gehuld in gelegenheidsjurken, gemaakt van vers taxussnoeisel. De initiatiefnemers willen zo benadrukken dat taxus niet enkel een mooie haagplant is, maar eveneens een kankermedicijn.

Uit verse, propere naalden van de taxushaag kan taxol geproduceerd worden, een product dat de basis is voor heel wat kankerbestrijdende geneesmiddelen: één vierde van alle kankergevallen wordt behandeld met geneesmiddelen op basis van taxus. Voor één kilogram basisstof is echter twaalf ton snoeisel nodig.

De actie "Vergroot de Hoop" van "Kom op tegen Kanker" wil zoveel mogelijk snoeisel inzamelen via de Vlaamse containerparken. Hoe meer snoeisel uit de tuinen kan worden ingezameld, hoe meer de farmaceutische industrie de bedreigde, wilde soorten ongemoeid kan laten, zo luidt het bij "Kom op tegen Kanker".

De actie loopt van 15 juni tot 15 september. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud