Irak: 53 doden bij reeks aanslagen

Een vijftiental aanslagen heeft donderdag in Irak het leven gekost aan minstens 53 mensen. Er raakten ook zeker 250 mensen gewond, zo blijkt uit een nieuwe balans die werd opgemaakt door de lokale medische en veiligheidsdiensten. De aanslagen vonden plaats in een tiental verschillende steden.

In Hoesseiniyah doodde een autobom zes mensen, terwijl er 26 gewond raakten. In de sjiitische wijk Sadr City zorgde een andere autobom voor 11 doden en 41 gewonden.

Bij een aanval van gewapende mannen op een controlepost in Massoed, nog altijd in het noorden van de hoofdstad, werden donderdagavond zes soldaten gedood. Er vielen ook zeven gewonden.

In Dakoek in de provincie Kirkoek doodde een kamikaze zes politieagenten en verwondde hij 25 mensen toen hij een bom zich liet afgaan in een complex van het departement voor terrorismebestrijding.

In de gelijknamige hoofdstad van die provincie ontploften op 45 minuten tijd minsten vier bomauto's. Daarbij zouden nog eens twee doden zijn gevallen.

In Kout, 160 km ten zuiden van Bagdad, kwamen dan weer 5 mensen om bij de ontploffing van een bomauto.

In al-Garma, vlakbij Fallujah, een voormalig bastion van opstandelingen, werden vier agenten doodgeschoten en drie anderen gewond aan een wegversperring.

De andere slachtoffers lieten het leven bij aanslagen in Dibis (nabij Kirkoek), al-Baaj (ten westen Messoel) en Toez Khoermatoe (ten noorden van Bagdad). Bij explosies in Mossoel, Taji, Khales, en Bakoeba vielen in totaal 22 gewonden.

De aanslagen vonden plaats enkele dagen voor het eind van de ramadan, een periode die wel vaker gekenmerkt wordt door een opleving van het geweld. Alleen al in de maand augustus hebben in Irak 198 mensen het leven verloren bij gewelddadige aanslagen. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud