Iraniërs komen van kraan in Sint-Joost-ten-Node

De twee Iraniërs die vier nachten hebben doorgebracht in een werfkraan aan de Albert II-laan in Sint-Joost-ten-Node, zijn zaterdagavond naar beneden gekomen met een politieagent. Dat is vernomen van de lokale politie van Brussel-Noord. De agent onderhield sinds woensdag regelmatig contact met de Iraniërs.

Het duo werd op een draagberrie naar een ziekenwagen gebracht en vervolgens naar het Brusselse Sint-Janziekenhuis overgebracht. Ze zullen er onderzoeken ondergaan. De Iraniërs zouden sterk verzwakt zijn.

Een van de twee nam zaterdagavond om 19 uur telefonisch contact op met de politie. Een agent ging met een goederenlift de kraan omhoog. Tien minuten later kwamen ze allen samen naar beneden.

Een Iraanse vrouw was vrijdag al van de kraan naar beneden gekomen. Zij installeerde zich zaterdag samen met een steuncomité aan de voet van de kraan.

De Iraniërs willen een verblijfsvergunning van negen maanden en een werkvergunning type C, zoals de hongerstakers van de Begijnhofkerk die verkregen na 56 dagen vasten. Het is nog niet duidelijk of ze hebben gekregen wat ze vroegen. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud