Irriterende dampen in zwembad Asse door vermenging chloor en zwavel

Het zwembad van de Vlaams-Brabantse gemeente Asse is ontruimd omdat er irriterende dampen in het zwemgedeelte hingen. Die waren afkomstig van de accidentele vermenging van twee vaten met zwavel en chloor, zo meldt de lokale politie. Eén persoon is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, zes anderen konden op eigen kracht naar huis keren.

In een technische ruimte van het zwembad werden deze voormiddag per ongeluk twee stoffen gemengd, waardoor irriterende dampen ontstonden. Die bereikten kort na de middag het zwemgedeelte, waar op dat moment een zevental zwemmers aanwezig waren. Eén van hen klaagde over problemen aan de luchtwegen en werd naar het ziekenhuis gebracht. De andere zes aanwezigen hadden geen klachten en konden na controle door de toegesnelde hulpdiensten naar huis.

Het gemeentelijke zwembad is nu tijdelijk gesloten. "De twee vaten moeten eerst volledig leeglopen en de dampen die daardoor ontstaan, moeten vervolgens wegtrekken", zegt commissaris Daniël Noens van de lokale politie. "Dat gebeurt nu onder toezicht van de brandweer. In de loop van de avond zal de burgemeester van Asse na overleg met de brandweer beslissen wanneer het zwembad zijn deuren weer kan openen." (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud