Advertentie

Ivo Van Aken stopt als topsportmanager

Ivo Van Aken stopt als Vlaams topsportmanager, een functie die hij sinds maart 2005 bekleedde. Dat staat woensdag in De Standaard, Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws. Minister van Sport Bert Anciaux moet dus op zoek naar een nieuwe topsportmanager.

Van Aken haalt zijn gezondheid - in februari vorig jaar werd hij getroffen door een hartinfarct - aan als een reden voor de beslissing.

Vanaf 1 maart gaat hij aan de slag bij tennisclub Forest Hills in Wommelgem. Daar zal hij de cel "Screening en Begeleiding" oprichten, om nieuw tennistalent op te sporen. Daarnaast zal hij ook een drietal weken per jaar voor de ITF (International Tennis Federation) workshops bijwonen en lezingen geven. Zo knoopt Van Aken opnieuw aan met zijn tennisverleden. Hij was sinds 1985 actief voor de Vlaamse Tennis Vereniging, waar hij tot 2004 technisch directeur was. Binnen de VTV was hij de grondlegger van de structuren die het begin van het succes waren en mee de tennishype veroorzaakten. Van Aken won als Fed Cup-kapitein in 2001 met Kim Clijsters en Justine Henin de Fed Cup. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud