Advertentie

Jaarlijks zowat 1.900 "valse" rijbewijzen ontdekt

Bij de ongeveer 10.000 aanvragen voor een Belgisch rijbewijs, die houders van een buitenlands rijbewijs jaarlijks doen, worden zowat 1.900 vervalsingen ontdekt. "Het is dus niet zo dat ze niet ontdekt worden", aldus staatssecretaris van Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) dinsdag.

Schouppe reageert daarmee op een artikel in het weekblad P-Magazine. Het blad schreef dat verschillende buitenlanders een neprijbewijs uit hun land van herkomst probleemloos kunnen ruilen voor een Belgisch exemplaar. "Laat ons wel wezen: het gaat hier om een vermoeden van illegaliteit", antwoordt Schouppes woordvoerder Jan Pauwels.

Ons land krijgt elk jaar zowat 10.000 aanvragen voor de erkenning van een buitenlands rijbewijs. 35 procent van de aanvragen komt uit landen die volgens Pauwels "boven alle verdenking staan", 45 procent komt uit Turkije en Marokko en ongeveer 20 procent uit andere landen, vooral Afrikaanse, Aziatische en Zuid-Amerikaanse. "Bij sommige van die laatste is waakzaamheid geboden", aldus Pauwels. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud