Advertentie

Jean-Denis Lejeune werkt na vrijlating Michelle Martin aan manifest voor hervorming justitie

Jean-Denis Lejeune werkt met zijn advocaat aan een manifest dat op 19 augustus, na een betoging, aan de bevoegde autoriteiten overhandigd zal worden om een snelle bijsturing van het gerecht te vragen. De vader van Julie is met de politie van Brussel-Elsene overeengekomen dat de betoging om 14 uur aan het Noordstation in Brussel zal vertrekken. Daarna stappen de betogers langs de Albert II-laan en de kleine ring naar het justitiepaleis.

Lejeune vindt de voorwaardelijke vrijlating van Michelle Martin onaanvaardbaar. "Tegenover zo'n beslissing zijn we het onszelf verplicht te reageren. Dit gaat alle Belgen aan. Het wordt geen witte mars om de gezinnen van de slachtoffers te steunen, maar een mars om de onrechtvaardigheden in het rechtssysteem te verbeteren."

Hij wenst een familiale optocht onder het motto "sereniteit en waardigheid". "We willen een sterke boodschap brengen zonder het minste geweld", legt Lejeune uit. Hij zal een oproep op Facebook plaatsen om in de mate van het mogelijke het aantal deelnemers te preciseren. Pol Marchal, de vader van Ann, en Laetitia Delhez zullen aanwezig zijn op de manifestatie. (DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud