Jeanne Devos opent crisisopvangcentrum in India

De Vlaamse zuster Jeanne Devos heeft zaterdag in de Indiase stad Bangalore een huis geopend voor de opvang van kinderen die op de vlucht sloegen voor mishandeling en misbruik tijdens huisarbeid.

Rector Marc Vervenne van de Katholieke Universiteit Leuven woonde de opening van het crisisopvangcentrum bij. Het centrum, dat 20 kinderen kan opvangen, werd financieel mogelijk gemaakt door vele Vlaamse giften en het Zuster Jeanne Devos Fonds voor Kinderrechten van de K.U.Leuven. Medewerkers van het Leuvense Vertrouwensartscentrum, onder wie Peter Adriaenssens, gaven het betrokken personeel het afgelopen jaar bijkomende vorming. Het huis heet Gowpyatha, wat "vertrouwenscentrum" betekent.

In het centrum wordt de eerste opvang geboden, de toestand ingeschat en hulp opgestart in samenwerking met St. John Medical, de katholieke universiteit van Bangalore. Na een verblijf van twee tot drie maanden kunnen de meisjes naar een internaat, een gastgezin of terug naar de eigen familie. Er wordt overigens al gewerkt aan een tweede crisisopvangcentrum in Patna. (SVR)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud