Jef Vermassen wil De Gelder in cel ontmoeten

Als advocaat van de slachtoffers wil Jef Vermassen Kim De Gelder in zijn cel ontmoeten, samen met diens advocaat Jaak Haentjens, om hem beter te begrijpen en meer te weten over zijn motieven. Dat verklaarde Vermassen in het VTM NIEUWS. Vermassen sloot zich "volkomen" aan bij de oproep van assisenvoorzitter Koen Defoort aan het slot van het proces, aan de politieke wereld, om werk te maken van de uitvoering van de wet van mei 2007 en de forensische psychiatrie meer mogelijkheden te geven.

Er is volgens Jef Vermassen nood aan een fonds voor hersenonderzoek om na te gaan of iemand gestoord is of niet. "We hebben niet gewonnen. Onze stelling (over De Gelder, nvdr) is aanvaard. Hij moet in de cel, hij is ziek, gestoord maar niet krankzinnig. We kunnen de sleutel niet zo maar weg gooien en mogen niet berusten. De wetenschap moet zich over hem buigen", zei Vermassen, die tijdens het proces optrad als advocaat van drie dodelijke slachtoffers.

De maatschappij moet volgens Vermassen hopen ooit psychopaten te kunnen helpen. "We kunnen naar de maan vliegen, maar hier in de hersenen zitten we vast", aldus de strafpleiter.

Samen met Jaak Haentjens, de advocaat van de vrijdag tot levenslang veroordeelde Kim De Gelder, wil Vermassen hem in zijn cel ontmoeten, om hem beter te begrijpen en meer te weten over zijn motieven. Vermassen heeft hierover naar eigen zeggen al met Haentjens gesproken. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud