Advertentie

Jeugdrechtbank behandelt in het voorjaar Roeselaarse pestzaak twee scholieren

De Kortrijkse jeugdrechtbank buigt zich in het voorjaar van 2013 over de pestzaak tussen de scholieren Kacey en Kayleigh. Dat meldde "Het Nieuws" van vtm donderdagavond. Pester Kacey riskeert een schadevergoeding van 2.500 euro te moeten betalen.

De zaak verwierf bekendheid toen de moeder van Kayleigh een filmpje op het internet plaatste waarin te zien was hoe haar dochter zwaar werd gepest door klasgenote Kacey en haar vrienden. Dat gebeurde aan het station van Roeselare. Kacey kreeg de wereld op haar dak. Ze kreeg haatmails en werd bedreigd; iets wat de moeder van Kayleigh nooit had gewild.

Toch vindt de moeder van Kayleigh dat pester Kacey haar verantwoordelijkheid niet mag ontlopen. Ze vraagt nu een schadevergoeding van 2.500 euro. Kacey stuurde aan op een verzoening met Kayleigh, die een vorm van autisme heeft, maar ze weigerde. Donderdag werd de bemiddeling tussen beide partijen stopgezet. De zaak wordt nu doorverwezen naar de jeugdrechtbank.

Filip De Reuse, raadsman van pestertje Kacey, en advocaat Jan Leysen van het gepeste meisje Kayleigh waren donderdagavond niet bereikbaar voor een reactie. (COR 135)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud