Joe: Adam G. "had intentie te doden"

De 19-jarige Adam G. had de bedoeling Joe Van Holsbeeck te doden om zijn mp3-speler te stelen op 12 april 2006 in het Centraal Station in Brussel. Hij heeft dus doodslag gepleegd door de 17-jarige jongen, "die met volle teugen van het leven genoot", dood te steken, zo heeft advocaat Marc Preumont maandag namens de burgerlijke partij gepleit voor het Brusselse hof van assisen.

De jury zal op zes vragen over de eventuele schuld van Adam G. moeten antwoorden. De raadsmannen van Joe's ouders vroegen de juryleden positief te antwoorden op de vraag of de beschuldigde de intentie had te doden.

De Pool Adam G. is "schuldig" en niet alleen aan de "onmetelijke pijn" die hij veroorzaakte bij vrienden en familie van Joe Van Holsbeeck, maar ook volgens het strafwetboek, benadrukte Preumont. Hij verklaart de intentie tot doden door "het wapen dat gebruikt werd en dat klaar was om gebruikt te worden, het aantal messteken, de vastberadenheid en de kracht waarmee de dodelijke steken in de hartstreek werden toegediend". (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud