Jongeren opgepakt na incidenten op Antwerpse kerstmarkt en Stuivenbergplein

In Antwerpen zijn gisterenavond opnieuw twee jongeren gearresteerd en zeven anderen bestuurlijk aangehouden omwille van overlast en agressie. Volgens de Antwerpse lokale politie begonnen de problemen aan de ijspiste op het Steenplein en de kerstmarkt daar vlakbij. Toen een verdachte gearresteerd werd, keerde een grote groep jongeren zich tegen de politie.

Verschillende bezoekers van de ijspiste en kerstmarkt maakten woensdagavond melding van jongeren die voetzoekers gooiden en met opzet mensen omver schaatsten. Omstreeks 19.30 uur escaleerde de situatie toen een schermutseling ontstond tussen twee jongeren, vermoedelijk naar aanleiding van de overlast. Een 16-jarige jongen werd uiteindelijk gearresteerd omdat hij een 15-jarige enkele slagen had toegebracht.

Een grote groep jongeren koos vervolgens echter de kant van de opgepakte verdachte. De aanwezige politie vroeg om bijstand, waarna de jongeren toch vertrokken. Een aantal van hen nam de metro aan de Groenplaats en stapte uit aan het Stuivenbergplein in Antwerpen-Noord, waar ze opnieuw voor problemen zorgden door het gebruik van voetzoekers en het rondstrooien van vuilnis.

Nadat de politie de vermoedelijke aanstoker van de nieuwe overlast kon arresteren, gingen zeven van de jongeren nog protesteren in het politiebureel in de nabije Handelstraat. Zij werden even bestuurlijk aangehouden en zijn intussen weer op vrije voeten.

Ook dinsdag waren er in Antwerpen problemen met enkele agressieve jongeren. Drie jongens van 15, 17 en 18 jaar maakten toen amok op een bus van De Lijn, beschadigden het voertuig en sloegen de chauffeur. Ook zij werden opgepakt. (KAV)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud