Jongeren vallen buschauffeur van De Lijn aan in Antwerpen

Drie jongeren van respectievelijk 15, 17 en 18 jaar oud hebben gisterennamiddag een bus van De Lijn beschadigd en de chauffeur ervan aangevallen. Dat meldt de lokale politie van Antwerpen. De drie konden na afloop opgepakt worden, het slachtoffer is drie dagen werkonbekwaam.

De drie stapten dinsdag rond 17.10 uur op een bus van lijn 23 in de Kerkstraat en begonnen tijdens de rit kabaal te maken en reizigers lastig te vallen. Aan de eindhalte in de Quellinstraat stapten ze af, maar ze bleven het aan de stok hebben met enkele andere reizigers.

De buschauffeur parkeerde zijn voertuig even verderop op de Franklin Rooseveltplaats, maar kreeg al snel opnieuw het bezoek van de drie jongeren. Ze gooiden met stenen naar de bus, waardoor een van de ruiten sneuvelde. Toen ze vervolgens de bus probeerden binnen te dringen en de chauffeur dat wilde beletten, kreeg de man enkele rake klappen.

De chauffeur slaagde er uiteindelijk in de deuren van de bus te sluiten en de jongeren buiten te houden, waarna de belagers ervandoor gingen. Op basis van de beschrijvingen die de chauffeur aan de hulpdiensten gaf, konden drie jonge mannen opgepakt worden in het nabije premetrostation Opera. Het slachtoffer heeft hen intussen geïdentificeerd als de amokmakers. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud