Jongerenorganisatie SLP stapt niet mee fusie met Groen!

L², de jongerenorganisatie van SLP, blijft onafhankelijk voortwerken en stapt niet mee in de fusie met Groen!. L² gaat dus niet op in haar groene tegenhanger Jong Groen!, al maken sommige leden van L² wel de overstap. Dat zegt L²-voorzitter Eline Joukes zondagavond aan Belga.

Zaterdag besliste de partijraad van SLP om de partij te laten integreren in Groen!. Maar jongerenorganisatie L² doet niet mee. "Wij hebben besloten om onafhankelijk te blijven en niet over te stappen in een andere organisatie", legt Joukes uit. L² wil volgens Joukes het sociaal-liberale verhaal aan de man blijven brengen.

"Het klopt dat wij nu geen moederpartij meer hebben, maar wij zijn een jongerenorganisatie en worden gesubsidieerd. We hebben strikt genomen geen moederpartij nodig", klinkt het.

L²-voorzitster Joukes onthield zich zaterdag op de partijraad bij de stemming. "Voor SLP is dit misschien de beste oplossing, maar ik kan mij persoonlijk niet vinden in het groene verhaal", legt ze uit. Joukes doet nog geen definitieve uitspraken over haar politieke toekomst.

Intussen heeft SLP-Antwerpen beslist om tot 2012 voort te werken onder de naam SLP. SLP keurde in 2006 mee de bestuursakkoorden in de stad en districten goed en wil dat engagement tot 2012 voortzetten. Groen! zit in Antwerpen in de oppositie. "In de aanloop naar de gemeente- en districtsraadsverkiezingen van 2012 zal SLP-Antwerpen zich ontbinden als lokale partij", luidt het.

(DRM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud