"Journalisten en comedians moeten alles kunnen zeggen"

Journalisten, comedians en schrijvers mogen alles zeggen zonder beperkingen. Dat vindt 81 procent van de deelnemers aan de online-enquête van LDD-Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen. Beledigen (56,4 procent), ontkennen van de Holocaust (52,9 procent) en racistische uitspraken (62,9 procent) zijn voor een kleine meerderheid een uiting van vrije meningsuiting.

Verstrepen liet op zijn website een "Freedom of speech"-test invullen van januari tot september. Na filtering en ip-correctie van de respondenten bleven 805 unieke antwoorden over.

Voor 74,8 procent is laster geen vrije mening en voor een uitgesproken meerderheid van 75,9 procent is de islam zeker een gevaar voor de free speech. Volgens 68,6 procent van de ondervraagden moet alles gezegd kunnen worden en 81,1 procent is van oordeel dat journalisten, comedians en schrijvers alles mogen zeggen zonder beperkingen. 77,3 procent zegt dat iedereen het recht heeft beledigd te worden, en maar liefst 80 procent heeft het gevoel dat in Vlaanderen niet alles gezegd kan worden.

Verstrepen wil de resultaten verwerken in zijn verkiezingscampagne en het aangepaste partijprogramma van Lijst Dedecker voor de Vlaamse verkiezingen van 2009, laat hij zondag weten.

(TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud