Advertentie

Kamer en Senaat buigen zich dinsdag over gedeeltelijk rookverbod horeca

De bevoegde Kamer- en Senaatscommissies spreken zich dinsdag uit over een wetsvoorstel dat een rookverbod invoert in horecazaken waar eten wordt geserveerd. Het gaat om een aangepaste wettekst die eerst voorzag in een algemeen rookverbod.

Om discriminatie en ingewikkelde toestanden in de horeca te vermijden, dienden de Vlaamse christendemocraten vorig jaar in Kamer en Senaat een wetsvoorstel in dat een algemeen verbod invoert. De horecazaken zouden wel nog aparte rookruimte mogen inrichten.

Een algemeen rookverbod maakte echter weinig kans in het parlement. Om de liberale coalitiepartijen over de streep te trekken, dienen de CD&V'ers in de commissie daarom dinsdag nog een amendement in dat het verbod beperkt tot etablissementen waar eten wordt geserveerd. In andere cafés zou nog steeds gerookt mogen worden.

De meerderheidspartijen zijn het eens over dergelijke regeling. Ze komt tegemoet aan de vrees die in de sector leeft voor een algemeen verbod en schept ook juridische duidelijkheid, aangezien voortaan nergens nog zal mogen worden gerookt waar eten wordt geserveerd. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud