Kamer keurt strijd tegen schijnzelfstandigheid en overgangsmaatregelen pensioenen goed

De plenaire Kamer heeft unaniem het wetsontwerp goedgekeurd waarmee de strijd tegen schijnzelfstandigen in bepaalde sectoren wordt opgevoerd.

De assemblee zette voorts het licht op groen voor een reeks overgangsmaatregelen bij de pensioenhervorming die het parlement eind vorig jaar goedkeurde. Er waren 117 stemmen voor en 29 onthoudingen van N-VA, LDD en MDL.

Minister van Pensioenen Vincent Van Quickenborne reageert tevreden. "We hebben de overgangsmaatregelen genomen na intensief overleg met de sociale partners zoals we dat ook hebben beloofd. Ik ben tevreden dat we dat traject vandaag op een positieve manier afronden. De hervorming van het vervroegd pensioen is na jaren van stilstand een belangrijke eerste stap in het versterken van onze wettelijk pensioenstelsel. Dat is echt nodig om ook onze kinderen en kleinkinderen een deftig pensioen te garanderen", aldus Van Quickenborne.

De minister nam nog een amendement van de groenen onder vuur. Dat zou volgens hem in bepaalde gevallen de leeftijd voor vervroegd pensioen verlagen tot 55 jaar. "Een hervorming op z'n Frans", stelde Van Quickenborne. Georges Gilkinet was niet opgezet met de uitlatingen van de minister. "Leugenaar", riep hij vanop zijn plaats Van Quickenborne toe.

(DTM)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud