Kampplaats in Weelde ontruimd vanwege noodweer

Een kampplaats in Weelde is in de nacht van zondag op maandag wegens wateroverlast ontruimd. Dat meldt de brandweer. De kinderen werden 's nachts door de landbouwer die eigenaar van de weide is, opgevangen. Daarna zijn ze overgebracht naar een zaal in Weelde. Maandagavond zal het terrein aan het containerpark opgeruimd zijn en kan de kampplaats weer in gebruik worden genomen.

Ondertussen is het gestopt met regenen in de Antwerpse Kempen. Het water dat de hele dorpskeren blank zette, is langzaam aan het zakken. Toch hebben de lokale brandweerkorpsen de handen vol.

In Arendonk moeten er nog vijftien kelders leeggepompt worden. En ook aan het bedrijfsterrein de Hoge Mauw zal er nog een paar uur werk zijn.

In Herentals is de brandweer sinds zondagavond niet meer gestopt met werken. Het gaat daar vooral om omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen. De brandweer van Geel heeft vooral problemen met het leegpompen van kelders in Meerhout. Rond half twaalf was ook de E313 ter hoogte van Geel-Oost richting Hasselt even versperd door een teveel aan water. In het centrum van Mol werd een woning zwaar beschadigd door een brand, die veroorzaakt werd door een blikseminslag. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud