Kankerfonds erft half miljoen

Josette de Gryse, een Antwerpse die in het Limburgse Wellen woonde en in september op 75-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van kanker, heeft alles wat ze had, een erfenis ter waarde van 500.000 euro, nagelaten aan het Kankerfonds. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg zaterdag.

Op haar ziektebed liet Josette al weten dat ze al haar geld en goederen na haar dood aan het goede doel wenste over te laten. Behalve een verre neef in Brussel, had ze toch geen familie meer. De vrouw overleed in september, en zo kreeg het Kankerfonds telefoon van een notaris. Josette had tijdens haar ziekte het fonds uitgekozen als haar laatste goede doel.

"We krijgen wel vaker schenkingen en legaten", zegt Jean Pierre Grootaers van het Limburgse Kankerfonds. "Maar dit is wel een zeer aanzienlijke erfenis. We ramen de totale waarde op ongeveer 500.000 euro. Hoeveel het precies wordt, hangt af van de openbare verkoop. Die vindt dit weekeinde plaats, in de woning van de vrouw."

Het gaat om erg dure stukken zoals schilderijen, kristal van Swarovski en porselein van Limoges. Met de opbrengt van de openbare verkoop wil het Limburgs Kankerfonds een bijdrage leveren aan het onderzoek omtrent de bestrijding van kanker en het Oncologisch Studiecentrum Erika Thijs. (VRW)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud