"Kartel met VlaamsProgressieven wordt moeilijk verhaal"

Wij zijn voor progressieve samenwerking, in welke vorm dan ook, maar als VlaamsProgressieven dat niet zien zitten en geloven in het eigen grote gelijk, dan wordt het kartel een moeilijk verhaal. Dat zegt sp.a-voorzitster Caroline Gennez in een reactie op de keuze van kartelpartner Vl.Pro voor een eigen koers.

Gennez zegt de keuze van VlaamsProgressieven te betreuren. "Het spook van het grote gelijk waart blijkbaar door alle partijen. Dat is niet goed voor de progressieve samenwerking, maar we nemen akte van de beslissing", verklaarde ze dinsdagnacht na afloop van de partijraad van VlaamsProgressieven.

Gennez zal het nieuwe politieke feit binnen haar eigen partij bespreken, maar zegt de indruk te hebben dat Vl.Pro het vertrouwen in de progressieve samenwerking heeft opgezegd. Het kartel nog lijmen ziet er in elk geval niet gemakkelijk uit, laat ze verstaan.

Geert Lambert zei vooral niet van een opslorping te willen weten. Volgens Gennez heeft sp.a het echter nooit over opslorping gehad. (SIJ)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud