Kasteelmoord: verdediging vierde verdachte vraagt opnieuw vrijlating

In de zaak van de kasteelmoord heeft de verdediging van de vierde verdachte, de 48-jarige Nederlander die verdacht wordt als tussenpersoon, opnieuw de vrijlating gevraagd aan de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling. "Er zijn geen nieuwe elementen tegen mijn cliënt, maar het gerecht wil de contacten die er geweest zijn verder onderzoeken", zegt zijn advocaat Philip Daeninck.

De 48-jarige Nederlander was in beroep gegaan tegen de beslissing van de raadkamer van Brugge om hem in de cel te houden. De man wordt ervan verdacht als tussenpersoon betrokken te zijn bij de moord op Stijn Saelens. Het gerecht gaat na of telefonisch contact met de andere verdachte Pierre Serry kan gelinkt worden aan de kasteelmoord. Op een stuk grond van Serry in Sint-Maria-Aalter werd op 17 februari het lijk van de vermiste Stijn Saelens aangetroffen.

De KI beslist op het einde van de zitting over de verdere aanhouding van de vierde verdachte. Advocaat Daeninck hoopt op de vrijlating, maar houdt rekening met een verlenging van de aanhouding. "Mijn cliënt houdt zijn onschuld staande. Er zijn contacten geweest, maar die hebben niets met de feiten te maken. De speurders willen blijkbaar meer tijd om de verklaringen van mijn cliënt te onderzoeken." (DWM)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud