Kernkabinet bekijkt vrijdag besparingen op primaire uitgaven

Het kernkabinet buigt zich vrijdag vóór de ministerraad opnieuw over de opmaak van de begroting 2010 en 2011. Bedoeling is dat eerst wordt bekeken waar kan worden bespaard op de primaire uitgaven. Dit weekend wordt niet vergaderd over de begroting.

Door de discussie over de kapitaalsverhoging bij BNP Paribas kwam de begroting woensdagmorgen tijdens de vergadering van het kernkabinet nauwelijks aan bod. Pas vrijdag wordt de bespreking echt voortgezet.

Ondertussen gaat een reeks werkgroepen door met het onder de loep nemen van de primaire uitgaven, de fiscale en niet-fiscale ontvangsten, de sociale zekerheid en de strijd tegen de fiscale en niet-fiscale fraude. Vrijdag bekijken de topminister het resultaat van die brainstorming.

Dit weekend buigt de regering zich niet over de begroting. MR-vicepremier en minister van Financiën Didier Reynders zit immers in het buitenland. Hij woont donderdag en vrijdag de ecofinraad bij en zit zaterdag en zondag in Istanboel voor een vergadering van het IMF. In principe wordt de begrotingsdiscussie volgende maandag voortgezet. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud