Kernkabinet: industrieel project met BNP Paribas voortzetten

De regering wil het industrieel project voor Fortis met het Franse BNP Paribas voortzetten. Dat verklaarde staatssecretaris voor Begroting Melchior Wathelet donderdag na afloop van de vergadering van het kernkabinet.

Het kernkabinet boog zich donderdagmiddag over de verkoop van Fortis aan BNP Paribas en de situatie in de banksector in het algemeen. Normaliter zou het dossier donderdagmorgen worden aangesneden, maar de politieke actualiteit gooide roet in het eten.

Na afloop van de vergadering bevestigde Wathelet (cdH) dat voor de regering de samenwerking met BNP Paribas over het industrieel project voor Fortis de beste oplossing blijft. Ook MR-vicepremier Didier Reynders liet zich in dezelfde zin uit.

Wathelet bevestigde ook dat de regering van plan is de beroepsprocedures tegen de beslissing van het Brusselse hof van beroep te blijven voortzetten. Dat hof van beroep besliste vorige vrijdag tot de opschorting van de verkoop van Fortis. De regering kwam daarop overeen zowel derdenverzet als cassatieberoep tegen de beslissing aan te tekenen. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud