Advertentie

Kernkabinet komt om 15 uur bijeen

Het kernkabinet vergadert maandagmiddag om 15.00 uur. Dat heeft de woordvoerder van ontslagnemend premier Yves Leterme (CD&V) bevestigd. Op het kabinet zou een aantal dringende dossiers zoals Fortis, Kaupthing en de begroting besproken worden.

Intussen houdt de koning het ontslag van de regering nog in beraad. Ontslagnemend premier Leterme is maandagochtend op audiëntie ontvangen op het Kasteel van Laken. Op zich is dat bezoek van Leterme niet uitzonderlijk, omdat de premier wekelijks op maandag verslag uitbrengt bij de koning.

Wanneer en met wie de koning nadien zijn consultatieronde voortzet, is voorlopig nog onduidelijk.

Leterme diende vrijdag het ontslag in van zijn regering, maar de koning heeft dat nog niet aanvaard en houdt zijn beslissing in beraad.

Vrijdagavond is de koning consultaties gestart, die tijdens het weekend voortgezet zijn. Leterme liet zondag weten dat hij geen kandidaat meer is voor de functie van premier en dat hij geen rol wil spelen in de nieuwe regering.

Intussen wordt gespeculeerd over een mogelijke terugkeer van oud-premier Jean-Luc Dehaene, een scenario dat botst op verzet van Open Vld. (SIJ)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud