Kernkabinet: ministers vragen duidelijkheid aan Leterme

Verschillende ministers hebben donderdag voor de aanvang van het kernkabinet verklaard dat ze meer duidelijkheid willen over de brief die premier Yves Leterme woensdag verspreidde in het parlement over het Fortis-dossier. Onder anderen Laurette Onkelinx, Joëlle Milquet en Melchior Wathelet vragen in het kernkabinet duidelijkheid.

"Er zijn de afgelopen weken heel wat vergaderingen geweest, maar het is pas gisteren (woensdag) dat ik de informatie heb gekregen in het parlement. Ik ben verrast, heel verrast zelfs", zei Onkelinx donderdag. De minister wil dat in de kern het hele proces klaar en duidelijk wordt uiteengezet.

"Er rijzen vragen", was de reactie van Milquet. "We willen duidelijkheid en uitleg over verschillende punten, niet enkel over gisteren." Ook Wathelet zei dat hij meer uitleg wil over de brief. Etienne Schouppe verklaarde dat er vooral kalm moet gebleven worden en geen overhaaste verklaringen mogen worden gedaan. Hij ziet niet in waarom de premier niet meer zou kunnen functioneren. (TIP)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud