Advertentie

Kernkabinet wacht rapport af vooraleer te beslissen over banken

Het kernkabinet heeft de experten van de regering gevraagd om een rapport op te stellen over de situatie in de banksector. Pas daarna zal de regering beslissen of ze opnieuw gaat ingrijpen. Dat hebben verschillende vicepremiers woensdagmorgen aangekondigd.

Minister van Financiën Didier Reynders liet dinsdag weten dat een tweede reddingsoperatie voor de banken nodig is. Hij maakte zich zorgen over de situatie van sommige Belgische banken en benadrukte dat de regering deze keer sneller de koe bij de horens moet vatten. Verschillende andere landen hebben dat al een tweede keer gedaan, voegde hij eraan toe.

Het kernkabinet boog zich woensdag in de Wetstraat 16 over de situatie. Het besliste het begeleidingscomité - de experts die de regering begeleiden bij het beheer van de bankcrisis - te vragen om zo snel mogelijk een stand van zaken op te maken van de situatie bij de banken. Nadien zal de regering bekijken welke maatregelen zich opdringen.

Bedoeling blijft om de spaarders te beschermen én de kredietlijnen naar de bedrijven te garanderen, beklemtoonden zowel Reynders als PS-vicepremier Laurette Onkelinx. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud