Kernuitstap: CD&V vindt alle voorstellen uit eigen plan in beslissing kernkabinet terug

Het uitrustingsplan van staatssecretaris voor Energie Melchior Wathelet beantwoordt aan de verwachtingen van CD&V. "De maatregelen zullen bijdragen tot een betrouwbare en duurzame energievoorziening, en dat tegen een betaalbare prijs", reageren de Vlaamse christendemocraten. Ze menen dat de onzekerheid die was ontstaan na de wet op de kernuitstap uit 2003 met dit plan wordt weggewerkt.

CD&V ziet in het uitrustingsplan van de staatssecretaris alle voorstellen uit haar eigen tienpuntenplan energiezekerheid opduiken. "Het uitrustingsplan zorgt ervoor dat het licht niet zal uitgaan", verzekert de partij. "Het is een evenwichtig plan dat rekening houdt met de noden op korte en lange termijn. Met dit plan zet de regering de fouten recht van de paarsgroene regering die in 2003 de kernuitstap besliste, maar geen plan voorzag om in vervangingscapaciteit te voorzien."

Dat Tihange 1 langer wordt opengehouden in plaats van Doel 1 en 2 is volgens CD&V "verantwoord". Er zijn immers een pak minder investeringen voor nodig. Het geld kan volgens CD&V via de nucleaire rente terugvloeien naar de verbruiker. Bovendien bevat het plan voldoende compenserende maatregelen om meer investeringen in Vlaanderen mogelijk te maken", aldus nog CD&V. (KAV)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud