Advertentie

Ketnet-presentator ontkent verkrachting

Ketnet-wrapper Melvin Klooster (29) ontkent met klem dat hij een vriendin verkracht heeft. "Ik ken die dame drie jaar en we hebben al meermaals seks met elkaar gehad, maar dat gebeurde telkens mét haar toestemming", zei Klooster zaterdag tijdens een persconferentie op het kantoor van zijn advocaat Johan Platteau.

De vermeende feiten zouden zich eind mei hebben afgespeeld. De vrouw had Melvin gevraagd haar te komen halen op Strantwerpen. "Ik heb haar naar huis gebracht en we hebben toen seks gehad, maar nogmaals: met haar toestemming. Later krijg ik dan ineens te horen dat ze klacht heeft ingediend wegens verkrachting."

Naar de achterliggende reden heeft hij het raden. "We hebben altijd een vriendschappelijke band gehad en nooit ruzie gemaakt. Misschien is ze uit op publiciteit? Er wordt ook gezegd dat een vriend haar had laten geloven dat er een filmpje bestond van die nacht. Heeft ze de klacht ingediend uit vrees dat dat (onbestaande) seksfilmpje naar boven zou komen? Ik weet het niet."

De vrouw stuurde Melvin later een sms met de melding dat ze haar klacht heeft ingetrokken. Het onderzoek wordt niettemin verder gezet. "En ik heb intussen een stempel gekregen die niemand wil. Mijn naam en mijn imago worden geschaad en dat is vooral erg omdat ik voor een kinderzender werk. Ik wil gewoon dat het stopt."

In samenspraak met de VRT werd Melvin op non-actief gezet in afwachting van wat het onderzoek oplevert. "Hij heeft daar zijn volledige medewerking aan verleend. Na zijn ondervraging mocht hij naar huis. Hij werd niet in verdenking gesteld. We hopen dat het onderzoek binnenkort wordt afgesloten en dat de zaak geseponeerd wordt", zegt zijn advocaat. (PVO)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud