Advertentie

Keulen beslist deze maand over Franstalige burgemeesters

Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) neemt nog deze maand een beslissing over de burgemeesters van de drie faciliteitengemeenten Kraainem, Wezembeek-Oppem en Linkebeek. Keulen heeft die Franstalige burgemeesters nog altijd niet benoemd omdat ze taalwetgeving hebben overtreden.

De voogdijminister besliste eerder al de drie burgemeesters niet te benoemen. Maar de drie dienden een nieuwe voordracht in. Keulen heeft nu de nodige adviezen van de procureur-generaal en van de provinciegouverneur binnen om ook over deze nieuwe voordracht te beslissen. Dat zal nog deze maand gebeuren, zegt zijn kabinet dinsdag.

De Raad van Europa stuurde eerder al rapporteurs naar ons land om de niet-benoeming onder de loep te nemen. Op basis van dat rapport keurde het Institutioneel Comité van het Congres van Lokale en Regionale Besturen afgelopen vrijdag een ontwerpresolutie goed waarin onder meer gevraagd wordt om verder na te gaan of ons land het Europees Charter voor Lokaal Zelfbestuur wel goed toepast.

Die vraag zal ter stemming worden voorgelegd aan het Congres van de Lokale en Regionale besturen begin december in Straatsburg. (TIP)

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud