Keulen overweegt kandidatuur Open Vld-voorzitterschap

Vlaams parlementslid Marino Keulen (Open Vld) overweegt ernstig om zich kandidaat te stellen voor het voorzitterschap van Open Vld. De Vlaamse liberalen kiezen op 5 december een nieuwe voorzitter. Keulen zal zeker deze week nog niet beslissen of hij zich al dan niet kandidaat stelt.

Tijdens de fractiedagen in Oostende afgelopen weekend beslisten de liberalen om op 5 december een nieuwe voorzitter te kiezen. Marino Keulen heeft naar eigen zeggen "goesting", maar houdt zijn definitieve beslissing nog in beraad. De partijraad moet komende zaterdag immers nog de beslissingen van afgelopen weekend bekrachtigen.

Keulen staat wel voluit achter de verklaring van Oostende die Open Vld afgelopen weekend goedkeurde. Hij ziet ook veel in het concept van voorzittersverkiezingen waarbij met een "running mate" gewerkt zou worden.

Zelf running mate worden voor een partijgenoot ziet Keulen niet zitten. Als hij aan de voorzittersverkiezingen deelneemt, zal het als volwaardig kandidaat zijn, zei hij maandag in de wandelgangen van het parlement. (MPE)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud