KI Brussel verwijst moeder Rachid naar assisen voor kindermoord

De kamer van inbeschuldigingstelling (KI) van Brussel heeft Lina Haji naar het hof van assisen verwezen. Dat meldt het Brusselse hof van beroep, dat hiermee een bericht van La Dernière Heure bevestigt. De 38-jarige vrouw is beschuldigd van kindermoord. Ze wordt ervan verdacht, in september 2010 in Eigenbrakel, haar toen 4,5-jarige zoon Rachid met een mes te hebben gedood.

De KI oordeelde dat in deze fase het niet zeker is dat de wetgeving op het sociaal verweer van toepassing is op de verdachte. Dat is bij het hof van beroep vernomen.

Zoals geweten hebben zowel advocaat-generaal Pierre Rans als de verdediging van Lina Haji de internering gevraagd en gepleit. De psychiatrische deskundigen kwamen in hun rapporten tot het besluit dat de vrouw psychotisch is en haar daden niet ten volle controleert, zowel op het ogenblik van de feiten en ook vandaag.

Op 15 september 2010 bracht Lina Haji in haar woonplaats Eigenbrakel haar zoon met een mes om het leven. Het lichaam van de jongen werd in vuilniszakken verpakt en op een stuk braak land achtergelaten. De stoffelijke resten werden door een jogger ontdekt.

Lina Haji blijft opgesloten in de gevangenis van Berkendael in Vorst. (ANA)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud